Excursió al castell de Besora

GEN
30
09:00
     Hola, soc l’Alba Rovira, tècnica d'Esports de Muntanya, especialitat en mitja muntanya i ànima de Muntanya i Natura. Ja fa 7 anys que em dedico professionalment al guiatge de muntanya. Potser és un tòpic, però la meva feina és la meva gran afició, i quan tinc un forat a l'agenda aprofito per fer muntanya o agafar la càmera de fotos i anar a caçar orquídies o flora de muntanya. Ah, i en temporada baixa, m'escapo algun dia a escalar en roca, la meva altra gran passió.
 
Et convido a conèixer i gaudir de la muntanya i la natura descobrint la comarca d'Osona, els seus paisatges, racons, patrimoni natural, la gent, etc. un territori autèntic! Vens?

     
     Excursió circular al castell de Besora des del castell de Montesquiu, al Bisaura. Ruta de senderisme interpretatiu que ens permetrà conèixer els castells del Besora i el castell de Montesquiu. Durant el recorregut  gaudirem d’àmplies vistes sobre la serra de Milany, Bellmunt, el Lluçanès, el Pirineu i el Berguedà. Mentre caminem coneixerem la relació d’aquests dos castells amb el Senyor de Besora i el territori del Bisaura i descobrirem la singularitat d’aquest territori a cavall entre el nord d’Osona i el Ripollès. També descobrirem les sorprenents troballes arqueològiques que s’han fet, recentment,  al castell de Besora.

Distància: 10,6 km
Desnivell: +/- 515 m
Temps efectiu caminant: 3:30h
Durada de l'activitat: 4h
Exigència física: moderada. Ruta adequada per persones acostumades a fer excursions de mig dia.
Dificultat tècnica: itinerari per camins i corriols amb algun tram aeri on cal parar atenció. La pujada al castell de Besora presenta un curt tram amb fort pendent. El camí pot estar enfangat i pot resultar relliscós.
Hora i punt de trobada: 9:00h al pàrquing de l’entrada del castell de Montesquiu

Recomanacions:

  •     Cal portar aigua i quelcom per esmorzar, si es vol.
  •     Es recomana anar ben calçat, amb botes o vambes amb bona adherència.
  •     Cal dur la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar.
  •     És recomanable portar càmera de fotos.

**No apta per menors de 8 anys