10a Caminada Oliba. Sant Pere de Torello- Santa Maria de Besora

Us proposo fer una sortida interpretativa per un tram del sender de gran recorregut del Camí Oliba. Aquest tram del sender GR 151 ens descobrirà la serra de Bellmunt ascendint al mirador privilegiat de la comarca d'Osona: el santuari de Bellmunt. En aquesta etapa dels Camins del Bisbe i Abat Oliba deixarem enrere els turons de la plana de Vic i la vall del Ges per endinsar-nos a les frondoses boscúries del Bisaura.

El Camí Oliba és un sender de gran recorregut (GR-151) que connecta algunes de les obres més emblemàtiques de l’art romànic català. Transcorre entre Montserrat i els Pirineus i passa per algunes de les ciutats i pobles amb més història de la Catalunya Vella, al llarg de més de 200 quilòmetres. És un recorregut pels orígens de Catalunya, quan personatges com el bisbe i abat Oliba van decidir repoblar i cristianitzar aquestes terres sembrant-les d’esglésies i monestirs al cim de Bellmunt per la fageda. 

El activitat inclou un bon esmorzar amb productes locals a mig camí i el Kit "Camí Oliba" de record.
L'activitat inclou el bus de tornada des de Santa Maria de Besora a Sant Pere de Torelló.

L'activitat inclou preu especial de 6€ per les sessions de les 17.00h del mateix dia 19 de novembre del Torelló Mountain Film Festival.

Dades tècniques:
Distància: 12 km
Desnivell: 820 m de pujada i 590 de baixada.
Altitud màxima: 1.232 m
Altitud mínima: 610 m

Important:
es recomana portar botes de trekking de mitja canya o vambes amb bona adherència, aigua, esmorzar i roba adequada segons la previsió meteorològica.